Alexandra Brunander

Vecka 37 (36+0)

Idag går vi alltså in i vecka 37 och enligt appen (jag använder Gravid & Baby-appen) så har 90,4% av min graviditet passerat, det är alltså mindre än 10% kvar, det är mindre än 1 månad kvar.. Herregud vad fort tiden går!! Jag vet att jag har skrivit det ungefär varje vecka sen några veckor tillbaka, men jag är så fascinerad av att tiden kan gå så fort när man längtar så mycket! Oftast när man längtar efter någonting, tex en resa eller att man ska flytta etc så brukar tiden stå stilla, men nu rusar den iväg.. Märkligt, men jag klagar inte!

Enligt appen väger bebis nu 2,79kg och i slutet av veckan 2,97 och är ungefär 47 cm lång, men ni som har följt min blogg såg nog i veckan att vi var inne på förlossningen för minskad fosterrörelse och då såg dem att bebis var lite liten, så måtten och vikten stämmer inte riktigt för vår lille kille.. Enligt datorn hon hade så kommer han väga runt 2,9kg när han föds om ha föds den 5/12, så vi får se.. Tror det stod att han vägde ungefär 2,2kg nu.. På torsdag ska vi dit igen och göra ultraljud och se om han har gått upp i vikt, och isf hur mycket. Jag tror och hoppas att han följer sin egna kurva och att han är lite liten istället för att han har stannat i växten och att det måste bli ett akut kejsarsnitt eller liknande… Han får gärna komma tidigare, men helst självmant.

Annars står det inte så mycket.. Det står att fosterrörelserna ändras men inte frekvensen, vilket betyder att man kanske inte känner rörelserna på samma sätt, men man ska känna samma antal rörelser som innan. Enligt barnmorskan ska man känna minst 10 rörelser per dag. Det står även att det är viktigt att kontakta förlossningen om man känner att det inte är lika livligt i magen som innan och att man aldrig ska tveka, speciellt inte nu i slutet av graviditeten och det förstår jag. Allt kan ju hända i en graviditet, dag 1 som dag 280, men ju närmare förlossningen man kommer, desto enklare blir det ju att rädda barnet om man uppmärksammar det snabbt att någonting känns fel.

Vad jag har märkt av annars är att jag fylls väldigt lätt med vatten (låter väldigt härligt hahah!), mina ben och händer svullnar upp. Benen märker jag inte av så mycket, det är mest om jag ska ta på mina skor för då trycker det på vaderna eller om jag tar av byxorna så kan man se tryck ifrån sömmarna. Fingrarna där emot hahaha.. Dem blir som små prinskorvar, riktigt charmigt! Dem känner man när dem svullnar upp för det börjar spänna… Halsbrännan kommer och går, men när jag väl har den så har jag inte mycket, vilket är underbart! Tycker synd om alla som har jättemycket sura uppstötningar… Jag känner också av att han har fixerat sig (ligger med huvudet neråt) för han trycker neråt emellanåt, samt att han trycker på mitt blygdben, vilket gör såååå ont och mina fogar gör mer ont än innan, men jag är glad över att han iaf är fixerad så jag slipper göra vändningsförsök. 

253 dagar av 280 har passerat och jag tror inte att han kommer ligga i magen i 280 dagar, har en känsla av att han kommer komma ut tidigare, vad tror ni?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. bolmgren

  Just nu går de hyfsat 😊 förra veckan gjorde jag för mkt 😁 för sota för de denna veckan. Ont i kroppen och seg. Mådde mkt sämre förut. Hur mår du själv?

 2. bolmgren

  Just nu går de hyfsat 😊 förra veckan gjorde jag för mkt 😁 för sota för de denna veckan. Ont i kroppen och seg. Mådde mkt sämre förut. Hur mår du själv?

 3. bolmgren

  Just nu går de hyfsat 😊 förra veckan gjorde jag för mkt 😁 för sota för de denna veckan. Ont i kroppen och seg. Mådde mkt sämre förut. Hur mår du själv?

 4. bolmgren

  Just nu går de hyfsat 😊 förra veckan gjorde jag för mkt 😁 för sota för de denna veckan. Ont i kroppen och seg. Mådde mkt sämre förut. Hur mår du själv?

stats